Ea Energianalyses aktiviteter i Indonesien

Ea har siden starten af 2016 arbejdet med flere analyser af den Indonesiske energisektor med fokus på energimodellering og integration af vedvarende energi, udvikling af et indonesisk teknologikatalog og en forundersøgelse af mulighederne for biomasseanlæg på Indonesiens femte største og mest befolkningstætte ø Java.


Du kan læse mere om vores projekter i Indonesien her:

 

Ambitiøs elektrificering af Indonesien
Indonesien er verdens fjerde mest folkerige land, med et samlet antal indbyggere på over 260 millioner, fordelt over 900 befolkede øer. Landet har ambitiøse mål om at øge elektrificeringen og kapaciteten i det samlede elsystem. Det Indonesiske parlament har udarbejdet en National Energipolitik (KEN) med målsætninger om 23% vedvarende energi i det primære forbrug i energisektoren i 2025 og 31% i 2050. Internationalt har Indonesien tilsluttet sig Paris-aftalen og arbejder dermed mod, at den globale gennemsnitstemperatur holder sig under 2°C i forhold til præ-industrielt niveau.
Målsætningerne skal ses i forhold til, at Indonesien er et udviklingsland, hvor over 10% som lever under den nationale fattigdomsgrænse og hvor ca. 15% ikke har adgang til elektricitet. Indonesien står derfor med flere økonomiske og strukturelle udfordringer, ikke mindst indenfor energisektoren.


Dansk-Indonesisk samarbejde
Indonesien og Danmark indledte i 2005 et regeringssamarbejde, hvis tredje fase løb fra 2013 til 2017 (ESP3). Formålet er at bistå indonesiske regeringsorganer og relevante interessenter i at udvikle politikker, strategier og løsninger til at øge landets elektrificeringsgrad og nå langsigtede mål for vedvarende energi og energieffektivitet. I 2015 underskrev de to regeringer en fælles hensigtserklæring (MoU) for at styrke regeringssamarbejdet på energiområdet. Et strategisk sektorsamarbejde blev herefter påbegyndt, med fokus på energimodellering, integration af vedvarende energi og energieffektivitet –indsatsområder, som Ea Energianalyse har bidraget med analyser til siden starten af 2016.

 

 

Opdateret 01.08.2019

 

 

 

Ea Energianalyse a/s Gammeltorv 8, 6. sal1457 København KDanmark Tel work60 39 17 16

GEO: 55.675932, 12.575096