Integration af vindkraft i Heilongjiang-provinsen i det nordøstlige Kina

I det nordøstlige Kina er der om vinteren problemer med at integrere vindkraft i elsystemet, fordi elsystemet er ufleksibelt, eller fordi de eksisterende rammer for lastfordeling af kraftvarmeværkerne er for ufleksible. Rammerne fremmer kraftvarmeproduktion, men tager ikke hensyn til en optimering af det samlede el- og varmesystem. Endvidere kan der være tekniske begrænsninger i kraftvarmeværkernes reguleringsevne, som begrænser mulighederne for at udnytte de stigende mængder vindkraft i regionen.

 

Avanceret modellering af lastfordeling

Sammen med elselskabet for den kinesiske provins Heilongjiang har Ea Energianalyse deltaget i et projekt, som blev ledet af China Electric Power Research Insititute (CEPRI). Projektet havde til formål at udvikle scenarier for lastfordelingen i Heilongjiang provinsens elsystem med henblik på at øge integrationen af vind. Scenarierne analyserer forskellige muligheder for at gøre systemet mere fleksibelt, herunder mere fleksible kraftvarmeværker.

 

Eksperter blev trænet i at bruge Balmorel

Til brug for analyserne blev der udviklet en model af Heijlungjiangs elsystem i Balmorel. Et af hovedelementerne i projektet var træning af eksperterne fra CEPRI og Heilongjiangs elselskab i at bruge Balmorel-modellen til fremtidige analyser. Projektet blev støttet af det dansk-kinesiske vindenergiprogram (WED).

 

Seminar i Harbin

Projektet startede i november 2009 og blev afsluttet i maj 2010. I juni 2010 blev projektet præsenteret ved et seminar i Harbin, som er hovedstaden i Heilongjiang-provinsen i det nordøstlige Kina og har knap 10 millioner indbyggere.

 

Harbin seminar June 2010

Seminar i Harbin, juni 2010

 

North East China

Kort over Heilongjiang med hovedstaden Harbin

Opdateret 17.07.2015

Yderligere oplysninger:

 

Kontakt:

Lars Møllenbach Bregnbæk

 

 

 

Helge Ørsted Pedersen

 

Ea Energianalyse a/s Gammeltorv 8, 6. sal1457 København KDanmark Tel work60 39 17 16

GEO: 55.675932, 12.575096