Vindkraft og infrastruktur i Europa mod 2050

Ea Energianalyse har på vegne af Ørsted gennemført en analyse af synergier mellem betydelig udbygning af offshore vind og det stigende behov for transmissionsnet, der skal understøtte et fossilfrit europæisk energisystem.


I analysen anvendes elmarkedsmodellen Balmorel til at modellere en dekarbonisering af Europa mod 2050, baseret på antagelser fra EU-Kommissionens 1.5 TECH-scenarie.
I analysen indgår forskellige muligheder og omkostninger for tilslutning af det europæiske havvindspotentiale til forbrugscentrene. Derudover modelleres og analyseres effekter af P2X-efterspørgslen, som spiller en vigtig rolle i EU-Kommissionens vision for det europæiske energisystem.


Analysen viser, at kombinationen af offshore vind med transmissionsforbindelser mellem regioner (hybride havmølleparker) kan bidrage til at reducere den samlede investering i infrastruktur. Derudover fører samoptimering af placeringen af ​​P2X-anlæg med hybride havmølleparker til systemfordele og reducerer behovet for transmissionsudbygning væsentligt, hvilket bidrager til en lavere omkostning ved dekarboniseringen af Europa.

 

Projektet løb fra juli til december 2019.Opdateret 17-12-2019

Kontakt:

 

János Hethey

 

 

 

 

Ea Energianalyse a/s Gammeltorv 8, 6. sal1457 København KDanmark Tel work60 39 17 16

GEO: 55.675932, 12.575096