Potentialet for demand response i Litauen 

LITGRID AB (den litauiske TSO) og Energijos Skirstymo Operatorius AB (litauisk DSO) har i erkendelsen af betydningen ved ​​at integrere fleksibelt elforbrug og energieffektiviseringstiltag i EU-lande, indledt en teknisk forundersøgelse af DR tjenester i Litauen.


Undersøgelsen skal kortlægge de teknisk mulige potentialer for fleksibelt elforbrug i Litauen med udgangspunkt i de forskellige klassificeringer af fleksibilitets-tjenester såvel som forskellige former for belastninger og forbrugerlokaliteter. Det vil bl.a. omfatte analyser af de aktuelle efterspørgselsmønstre og energiforbruget hos de forskellige forbrugertyper, samt identifikation af den eksisterende kapacitet for fleksibilitets-tjenester.


Undersøgelsen vil også kigge på de potentielle kapaciteter og typer af fleksibilitets-tjenester til langsigtede perspektiver, samt identificere lovgivningsmæssige huller, potentielle integrationshindringer og de tekniske krav og tilhørende foranstaltninger (udstyr) for både operatører og forbrugere vedrørende fleksibilitets-tjenester.


Ea Energianalyse udfører projektet i samarbejde med det litauiske energikonsulenthus Ekotermija.


Projektet løber fra juni 2017 til april 2018.

 

 

Opdateret 26.09.2017

Yderligere information:

 

Kontakt: Mikael Togeby

 

 

 

 

Helge Ørsted Pedersen

 

Ea Energianalyse a/s Frederiksholms Kanal 4, 3. th.1220 København KDanmark Tel work88 70 70 83

GEO: 55.675932, 12.575096