Energimodellering i Indonesien

Indonesien arbejder på at udvikle og styrke det nuværende system for energimodellering i forbindelse med forberedelser af scenarieanalyser for 2050, med det formål at opnå et omkostningseffektivt gennembrud af vedvarende energikilder i det indonesiske energisystem.

 

Ea Energianalyses rolle er at levere ekspertviden i at modellere elsystemer ved brug af modellerne Balmorel og BalmorelLite. Projektet udføres i tæt samarbejde med Energistyrelsen og det indonesiske nationale energiråd (the National Energy Council – NEC) og har til formål at udvikle kompetencer til energimodellering i den indonesiske administration.

 

Projektet blev indledt med en workshop i Jakarta, efterfulgt af bidrag til 2016 Energy Outlook for Indonesien og slutter med forberedelserne til en langsigtet scenarieanalyse.

 

Workshop i Jakarta

Et modelleringsseminar blev afholdt i Jakarta fra d. 25.-31. maj, hvor Ea Energianalyse gav indsigt i Balmorelmodellen, relevante cases, metode, data forudsætninger, indsamling, brug osv.

 

Udvikling af modelleringsteamet

Ea Energianalyse arbejder tæt sammen med datateamet hos the National Energy Council (NEC) for at udvikle kompetencer til at udføre analyser i elsektoren og udarbejde scenarier, hvor brugen af Balmorel er en integreret del af energiplanlægningen. Det primære fokus vil være på integrationen af fluktuerende vedvarende energi i elsystemet og forudsigelse af fremtidens efterspørgsel og ressourcer.

 

Forberedelse af scenarieanalyse for 2050
I samarbejde med NEC, Energistyrelsen, de indonesiske partnere og andre relevante interesserenter, afsluttes projektet med at udarbejde et udkast til langsigtede scenarieanalyser frem mod 2050, hvor fokus er at bidrage med beskrivelser og analyser af elsektoren og fluktuerende energikilder. Dette vil blive præsenteret på en workshop i december 2016.

 

I forbindelse med projektet er konsulent Bjarne Bach udstationeret i Jakarta fra August til udgangen af 2016, hvor han oplærer det Indonesiske energiråds medarbejdere i modellering og analyser med Balmorel.

 

Projektet startede i maj 2016 og slutter i december 2016

 


Opdateret 09.02.2017

Yderligere information:

 

Læs mere

 

Kontakt: Lars Møllenbach Bregnbæk eller Bjarne Bach

 

 

Helge Ørsted Pedersen

 

Ea Energianalyse a/s Frederiksholms Kanal 4, 3. th.1220 København KDanmark Tel work88 70 70 83

GEO: 55.675932, 12.575096