Kinesiske handelsordninger for energieffektivitet og CO2 reduktioner

Den kinesiske regering planlægger at afprøve et system til handel med energieffektivitetsattester med det formål omkostningseffektivt at nå 16% reduktion i energi intensitet i løbet af perioden for den 12. femårsplan.

 

Et CO2-kvotesystem bliver i øjeblikket afprøvet i fem byer og to provinser, og det er hensigten at udvide ordningen til at omfatte hele Kina. En af udfordringerne er at sørge for, at brugen af kvotesystemet fungerer optimalt med målet om at øge energieffektiviteten.

 

Sammen med Ricardo-AEA (Storbritannien) har Ea Energianalyse ydet bistand til Verdensbanken i en undersøgelse af internationale erfaringer med handelsordninger for energieffektivitet, vedvarende energi og CO2-kvoter CO2-udledning og energieffektivitet.

 

Målet med undersøgelsen var at belyse, hvordan handelsordninger for energieffektivitet, vedvarende energi og CO2-kvoter er implementeret, og hvordan de interagerer. Undersøgelsens anbefalinger vil indgå i overvejelserne omkring formuleringen af en handelsordning med energieffektivitetsattester i Kina.

 

Projektet løb fra marts til august 2013

 

Opdateret 17.07.2015

 

 

Helge Ørsted Pedersen

 

Ea Energianalyse a/s Gammeltorv 8, 6. sal1457 København KDanmark Tel work60 39 17 16

GEO: 55.675932, 12.575096