IEA Wind Task 26 – Omkostninger ved Vindenergi

Ea Energianalyse deltager som repræsentant for Danmark i IEA Wind Task 26 – omkostninger ved vindenergi - fase 3. Det er et internationalt forum med det formål at udveksle viden og information om omkostningerne ved vindenergi.
 
Det primære mål med IEA Wind Task 26 er at identificere og kvantificere de væsentligste omkostningsdrivers ved vindenergi samt at give en fælles metode til at sammenligne omkostningerne ved vindenergi i forskellige lande og med andre kilder til produktion af el.

 

IEA Wind Task - fase 3 består af fire delopgaver:

  • Opdatering af omkostningsanalyser af landbaseret vind med fokus på omkostningsdrivers og forskelle i de deltagende lande
  • Estimering af omkostninger ved energi fra havvindmøller samt identificering af de store omkostningsdrivers i hvert af de deltagende land
  • Undersøge metoder og applikation af metoder til at forstå omkostninger ved vind energi og økonomien ved udskiftning af gamle vindmøller med nye mere effektive.
  • Undersøge metoder og applikation af metoder til at forstå værdien af vindenergi i det elektriske system.

 

Ea Energianalyse leder blandt andet opgaven med at undersøge værdien af vindenergi, og ved brug af elmarkedsmodellen Balmorel bliver en række scenarieanalyser udført i samarbejde med de andre deltagere i IEA Wind Task 26.

 

IEA Wind Task 26 blev indledt i januar 2009, anden fase begyndte i oktober 2012 fulgt af den nuværende og tredje fase i oktober 2015. 3. fase forventes at slutte i september 2018.

 

Opdateret 01.12.2017

 

 

Helge Ørsted Pedersen

Ea Energianalyse a/s Gammeltorv 8, 6. sal1457 København KDanmark Tel work60 39 17 16

GEO: 55.675932, 12.575096